11 marras 2015
marraskuu 11, 2015

qtar vasen

0 Comment

Tie taiteilijaksi

Nimeni on Eija Sipilä. Ennen taiteilijaksi ryhtymistä ehdin työskennellä muun muassa kihlakunnannimismiehen sihteerinä poliisilaitoksella.

Vaikka viihdyin poliisilaitoksella, eli sisälläni jatkuva into opiskella ja toteuttaa itseäni. Hallintomuutosten tiimellyksessä katsoin tilaisuudekseni vaihtaa tehtäviä. Valtion vakituinen virka sai jäädä ja siirryin haasteiden perässä perheyritykseemme Raahen Muuraus Oy:lle ulkomaankaupan tehtäviin. Sain isältäni mallin vapaammasta mutta vastuullisesta yrittäjänä toimimisesta. Isä sanoi, että: ”Ei sellaista asiaa ole, etteikö sitä osaisi tehdä jos tarve vaatii”. Ne sanat ovat kohdallani muuttuneet todeksi. Taiteilija elämän muutti lopulta USA:n matka 2011.

USA oli täynnä ideoita tiedonjanoiselle matkailijalle. Ideat jäivät itämään kotiin palattuani ja pian huomaisimme tekevämme metallitöitä jos jonkinlaisia. Oma yritys perustettiin sivutoimisena 2013 ja ihan muuta tarkoitusta varten. Metallitaide lähti liikkeelle, kun tein isälleni syntymäpäivälahjaksi metsästäjäaiheisen metallityön. Ystäväni näkivät sen ja tilauksia alkoi pikkuhiljaa virrata. Aluksi työt olivat pitkälti tilakylttejä, mutta vähitellen mukaan on tullut monenlaisia metallitöitä. Ala on mielenkiintoinen, sillä töissä on vain taivas rajana ja mielikuvitustahan minulta ei puutu. Suunnittelin ja toteutin ensimmäisen hautaristin omien kaksosteni haudalle. Työ avasi mahdollisuudet myös tämän tyyppisiin töihin. Saan auttaa asiakkaita erilaisissa elämän vaiheissa erilaisilla töillä ja se on suuri elämän rikkaus.

Sittemmin osallistuin ensimmäiseen kilpailuun työlläni ja voitin Raahe-tuotekilpailun 2015 valmistamallani tuuliviirillä. Tuuliviirejä onkin sittemmin tullut tehtyä paljon. Haaveilen kotini pihalla olevasta vanhasta navetasta länkkärityylistä saluunaa työ- ja näyttelytiloikseni. Oletan, että tilat valmistuvat pikkuhiljaa. Katsotaan minne elämä vie, helpoin mahdollinen tie tämä ei ole mutta mielenkiintoinen ehdottomasti.